Bij ShowCase ga ik uit van een ideale voorbeeldsituatie: een zgn. 'best practise' die niet alleen leidt tot een sneller resultaat, maar waarbij deelnemers direct zélf kunnen ervaren of de best-practise-aanpak ook hún aanpak zou kunnen worden.

 

Hoe werkt het?

Na het spelen van de ideale situatie gaan trainer en acteur het gesprek aan met de deelnemers: wat spreekt je aan, zou je het ook zo aan (durven) pakken en zo niet, wat zou je anders doen?

Samen op zoek naar een vorm en taal die ervoor zorgt dat jouw gesprekstechniek niet puur technisch maar authentiek is.

 

Waarom deze vorm?

Met jarenlange ervaring merk ik ook dat deelnemers vermoeid en onzeker worden van alle feedback die ze tussendoor krijgen.

Ook het zoeken en steeds opnieuw proberen om het beste resultaat te halen vraagt veel.

 

 

Ervaringen

ShowCase werkt snel, is dynamisch en interactief voor alle deelnemers en werkt als een sjabloon om zonder veel gedoe makkelijker in een ontspannen sfeer een eigen stijl te ontdekken.

"Het zal zo'n vaart niet lopen"

Op dit moment leg ik de laatste hand aan het theaterscript voor de muziektheatervoorstelling "Het zal zo'n vaart niet lopen". 

 

Deze voorstelling, die in het kader van 'Brabant 75 jaar bevrijd' in mei 2020 in première gaat, toont het oorlogsbeleven van een rustig Brabants dorp. Aanvankelijk nemen de bewoners een wat afwachtende houding aan en maakt men zich weinig zorgen.

De spreekwoordelijke Brabantse gemoedelijkheid komt onder druk te staan als gevolg van de bezetting: dubbele agenda's, wantrouwen en vooroordelen en een onmogelijke liefde in oorlogstijd zetten de verhoudingen tussen de dorpelingen op scherp.

 

Als inspiratiebron maakte ik o.a. gebruik van een selectie uit vele verhalen die verzameld werden op brabantremembers.com.

De Vrouwen van Vught...

brengen in het najaar van 2020 hun nieuwe locatievoorstelling waarin de belevenissen van 12 Vughtse dames en 1 man centraal staan...

Na "Pleinvrees" en "MILVA" is dit de tweede co-productie van mij en Rick Hooijberg (producent en regie).